5 entry terhangat di bulan Ogos 2016

hi there,

belum terlewat rasanya mrs pip nak ucapkan selamat hari merdeka kepada semua warga malaysia. hari merdeka dah berlalu, soon kita nak celebrate hari Malaysia pula pada 16 September ni ... lagi another week kan. cuti umum kan hari tu, plus kebetulan cuti sekolah ... bukan tu jer, budak budak darjah 6 siap UPSR! woha.

so, parents bolehlah plan pergi bersantai santai bersama anak anak sempena cuti umum plus cuti sekolah ... mrs pip and mr.Husband pun dah planning nak bawa lil' armies pigi pulau time tu, dah quite lama tak pergi pulau, the last time we went to pulau was last year March ... seronok dapat pergi Pulau Tiga , sampai sekarang still teringat the happy moments we were at Pulau Tiga T_T

one of kawan baik mrs pip ni bekerja sebagai guru, so kalau nak kluar lepak2 dengan dia ni memang kena tunggu cuti sekolah baru dapat melepak sehari suntuk. moreover, kita pun dah tinggal agak jauh di antara satu sama lain, so memang agak sukar kalau nak jumpa selalu.

since mrs pip dah plan nak pigi pulau, so mrs pip invite kawan ni join kitorang sekali, eh bukan dia ja sorang kita invite, ada lagi few more, so we hope we all can catch up ... the more the merrier!


dan kalau bercakap pasal pulau, mesti terfikir tentang air laut yang jernih, pasir yang putih, sunbathing, snorkeling, making sand castle, and yes don't forget about the food for picnic ... mr.Husband siap dah menu for our picnic food, ngge.

tak sabar la nak tunggu next week T_T

abaikan rancangan nak pigi pulau buat sementara, mrs pip banyak barang kena sediakan untuk dibawa ke pulau ... muehehe.... lil' armies dah besar berbanding March last year tu time pigi Pulau Tiga, and this time it's a MUST for lil' Amin berenang .... hari tu kan di Pulau Tiga, cuma lil' Iman ja yang berenang with mr.Husband, so this time, mrs pip pun nak swimming swimming ... oh! rindunya air laut.

so, let's see what's hot entries in August for blog mrs pip ni? ....

#1

Beli pam susu Autumnz Bliss yang murah dari LAZADA


#2

Pengalaman pumping breastmilk menggunakan pam susu jenama AUTUMNZ yang best!


#3

Resepi senang telur kukus (Korean steamed egg)

#4



Budak 5 tahun mati dipenggal gara gara duit!


#5



Tips: 7 benda awesome patut ada dalam beg bayi anda


have to stop here, wish you ols have a beautiful holiday T_T ... and take care.

cheers.




No comments:

Powered by Blogger.