Ketahui pelbagai jenis tona warna ... blue is not just a blue, and pink is not just a pink! - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 25 July 2016

Ketahui pelbagai jenis tona warna ... blue is not just a blue, and pink is not just a pink!

hi there,

came across this color thesaurus, might be useful for some of us T_T .... hahaha, lepas ni dah tak perlu susah susah nak expplain kat mr.Husband each time nak beli benda benda yang ada kaitan dgn colors such as "nak tukar curtain la, nnt cari kaler kuning ok ... tapi saya nak mustard yellow tau" .... hohoho, senang sikit nak explain mustard tu kaler mcm mana ....

hah, untuk designer ke, art teacher ke, or online seller yang jual pakaian pelbagai warna , korang boleh guna color thesaurus ni .... memang very thankful la kat ingrid sunberg yang sungguh gigihkan diri buat color thesaurus ni untuk orang guna pakai, dia bgtau ni just a beginning ... sure lepas ni ada update lagi ... thankx once again ingrid!













lepas ni , kalau nak explain what color is what, very the senang and mudah kan ... just use the color thesaurus ... remember, blue is just not a blue, and pink is not just a pink T_T


No comments:

Post a Comment