Hug Who?

15:12:00
Hi there,

hurm, time tidur anak anak memang sentiasa kecoh ... baru ada dua anak, tapi terasa mcm lebih dari dua ... asal time tidur malam, mesti ada ja drama ... jarang sangat kalau tiada drama .... abang dan si adik lah , suka betul buat perangai nowadays asal masuk time tidur!

lil' armies memang tidur on time, jarang sangat tidur lewat ... asal jam 7pm, memang saya angkut anak anak masuk bilik tidur, no excuses .... memang WAJIB dijadikan amalan kalau nak anak anak tidur ikut waktu ....

bilik tidur pula , harus bersih dan selesa ... lil' armies pun mcm dah faham tak perlu tengok jam (haha, too little to know the time), asal dekat2 jam 7 pm, mulalah nak minta susu then nak masuk bilik tidur .... sediakan dua botol susu , satu lil' Iman punya dan satu lil' Amin punya (walhal lil' Amin still BF tapi lil' Amin suka sangat rebut botol susu lil' Iman , better siapkan satu extra so that no rebut2, nnt panjang pula dramanya) ....

sambil minum susu, sambil lil' Iman main his lorries  ... aduhai anak mommy sorang ni, memang suka betul dengan mainan lori dia , mcm sukar sgt untuk dipisahkan! ... masuk jam 8pm, mata mula kuyu ... biasanya lil' Iman yang kuyu dulu, then dia cari bantal bucuk (si Bamba, si Kar-Kar, dan si Horse-Horse) , then hug his bantal bucuk penuh kasih sayang ....

tak lama kemudian, lil' Amin minta BF ... then jeng jeng jeng, drama sebenar pun bermula .... lil' Amin BF, then lil' Iman mula dekat-dekatkan diri nak manja manja (sama ja dengki korang ni, asal sorang dekat mommy, yang sorang pun nak) .... siap lil' Iman hug mommy kan, then lil' Amin tolak tangan lil' Iman dan baby talk gibberish bagi tanda tak suka lil' Iman hugs mommy ;p

kadang kadang, siap lil' Amin boleh bangun dan tolak lil' Iman (haha, as if lil' Amin ni kuat sangat nak tolak si abang yang besar gedabak tu kan, muehehe) .... biasanya saya relax dan perhatikan saja gelagat dua budak kecil ni yang berebut minta perhatian, walhal sama sama disayangi dan dikasihi T_T ...

only tadi lil' Iman tiba tiba cakap

"mommy ..... mommy don't hug Iman ..... later only hug Iman" .... aish, selalunya dia yang manja manja mau dipeluk .... time lil' Amin sudah tidur, barulah boleh hug lil' Iman lebih sikit T_T, sian juga jadi anak yang tua ni kan ...

"so, mommy hug who?" ....

"mommy hug Amin"

"who hug Iman?"

"daddy yang hug Iman"

"ok, then Amin hug who?"

................ lama sangat lil' Iman blur .... erk erk erk  ..............

then saja ja nak buat jahat kat lil' Iman coz saya tau dia surely tak setuju punya kalau saya cakap

"see, daddy hug Iman, Iman hug mommy, mommy hug Amin, so Amin hug daddy la"

laju ja lil' Iman cakap "tak boleh, tak boleh, tak boleh .... Amin tak boleh hug daddy"

hahahaha, jeles tak habis habis .....

apapun, good nite my little warriors , sleep well ... mommy love you both to the moon and back ! ... be good to each other.


No comments:

Powered by Blogger.