Come On Lah MALAYSIAN!

05:20:00
hi there,

hurm, cannot sleep dengan penuh selesa semalam. panjang sangat otak ni berfikir. banyak sangat pertanyaan di minda????? hurmmmmmmmm, mengeluh pun panjang!

why cannot? tu lah pertanyaan kat mr.Husband oleh mrs pip. bukan susah pun. kalau hati tidak bersatu, nanti kita semua yang roboh T_T ... see, takkan nak jadi mcm kes Ghadaffi!???!!!

malas nak layan senario politik tanahair, tapi as a matured MALAYSIAN (yang boleh mengundi), WAJIB untuk ambil pusing kerana kita adalah penghuni tanahair yang memilih ORANG yang memimpin MALAYSIA.

so, never SALAH pilih, cuba pilih yang sebaiknya!

see, apa dah jadi sekarang? banyak sangat isu DUIT ....

duit masuk akaun bermillion kat akaun aku, cewah! ... nnt kena tax, aku jawab ler kat LHDN tu semua DONATION! so what why so busy bother nak bagi tax ....

duit kluar kat setiap penjuru MEGA PROJECT tu, tak dapat dikesan, apahal pula? minta BPR siasat, biar mereka buat kerja mereka, dan yakin sahaja dengan BERSIH CEKAP AMANAH, aku mmg paling suka moto ni coz ia sangat melambangkan integriti kePOLISIan kita ....

hurmmmmmm, still fikir panjang lagi ... whya cannot? soalan belum terjawab.

kenapa MALAYSIAN tak boleh bersatu hati? UNITED we all to STAND tough! kita semua dah rapuh, our UNITY dah rosak berkarat! banyak sangat yang nak pecah belahkan kita ....

jangan lagi Barang Naik! ..... tolak saja Barang Naik, kita semua dah mula merasa Barang Naik selalu mengikis duit kita masuk poket mereka .... 6% dah rasa, coming soon 8% eh? huh ....

tak kiralah kita ni bangsa apa, as long as kita ni MALAYSIAN, jom satu hati untuk TOLAK Barang Naik ....

UM for Malays Muslim
MI for Indians
MC for Chinese
together they stand forever, but will they care tentang RAKYAT nowadays? .... Pulau Gaya pun semakin hari semakin besar kawasan pembinaan 'perumahan' .... you can see clearly from the mainland ..... tu aku tak kesah sangat, not the people's fault. who's fault?

pelik betul ... why la so many people wanna donate money to our Pak Menteri? bagus betul all the Pak Arab , jeles aku! ...

come on la MALAYSIAN, think something .... if we not stay UNITED, lepas ni jom bayar 8% for every inch of your transaction .... kluar poket kita, masuk kat poket dia ....

ekceli, aku tak begitu faham isu 1MDB, pening nak faham isu ni ... tapi aku faham ni isu besar negara .... so pada pihak berkenaan tu, buatlah kerja dengan baik .... buka mata besar besar ....

please la, jangan biarkan MALAYSIA tanah tumpah darah kita semakin hari semakin UZUR ....


p/s: kepada semua yang buat kerja part time walhal ada kerja full time tu, make sure korang BAYAR cukai ... LHDN is hunting for you dear .... huhu ....


congrat Tun Dr Siti Hasmah .... semoga Allah panjangkan usia .... we the MALAYSIANs love you so much! .... celebrating 90 years old birthday dan still healthy adalah satu anugerah terindah ....

No comments:

Powered by Blogger.