Kudap-Kudap untuk lil' armies

12:05:00
hi there,

last week memang very the busy ... dapat tempahan katering dua hari berturut turut for Pip Little Food Business ... alhamdulillah, penat memang penat la kan, tapi kena lah buat juga, rezeki tu ...

dah siap katering tu, kebetulan for Sabah, we all dapat 2 hari public holiday untuk Pesta Kaamatan, so mr.Husband decide mau balik ke merphin house ... mrs pip ok jer, balik nnt bolehlah bersih bersihkan rumah yang lama ditinggalkan T_T, rasa rindu juga dengan our little house ni ....

kudap kudap time on the way back to merphin house
tapi before balik tu , mcm kebiasaan la, mrs pip kena siapkan kudap kudap untuk sepanjang perjalanan , well faham faham lah kalau berangkut dengan lil' armies ni , wajib ada kudap kudap dalam kereta, dorang ni mood lapar bila bila ja boleh datang tanpa diduga, dan mrs pip ni pula memang malas lah sangat mau buat pit stop unless yang very the emergency gitew T_T

dah jadi mak mak kan, kalau dulu single mingle bolehlah nak menyinggah mana mana cari kedai makan kalau lapar, tapi nowadays, ya allah, malasnya memang menjadi jadi ... lil' armies ni kalau masuk kedai makan, kekadang mood very the good , sit quietly, tapi kadang kadang boleh jadi disaster! tu yang malas sangat tu  .... better lil' armies makan ja dalam kereta, mommy siapkan makanan, so nnt sampai ja merphin house, baru makan yang heavy heavy ok :)

kudap kudap time on the way go to tamparuli
yang berbungkus dalam plastik beras tu satu container nasi goreng, satu container ayam goreng 
tapi, kekadang mr.Husband nak juga menyinggah makan ;p , so yang ni tak boleh nak elak ... harus patuh perintah suami, ngee ... walhal dalam hati memang nak la juga menyinggah makan kan, tapi bila fikir lil' armies punya karenah di kedai makan, hurmmmmmm , hajat tergendala kekadang :(

so mak mak sekalian, kalau korang travel naik kereta , apa kudap kudap yang wajib ada untuk bekalan makanan anak anak? ... kalau mrs pip ni, biasa buat yang simple ja, mcm sandwich, and bawa sedikit buah buahan, biskut kering, minuman kegemaran anak anak, botol susu (ni wajb coz lil' Iman susu botol ketat-ketat) :) , etc ...

to all mak mak, happy traveling with kids ya T_T ...


No comments:

Powered by Blogger.