Hilangkan bau tapak kaki dengan 'sanitized insole'


hi there,

hari ni nak cerita sikit pasal kasut kegemaran mrs pip .... dalam banyak banyak kasut yang mrs pip ada, sepasang kasut (gambar di atas) ni lah yang paling peberet ;) ... walaupun hati gatal sangat mahu juga beli kasut baru, tapi pakai sekali dua, lepas tu kembali semula kepada kasut peberet ni juga, hohoho ....

kasut ni dah quite old, beli kat MidValley 6 years ago ....kebetulan time tu mrs pip ada meeting di KLHQ with one of my good friend, Leon , so time kitorang jenjalan di MV, terpandang la kasut ni di Hush Puppies,terus jatuh cinta dan terus grab ..... harga boleh tahan tapi ada 10% discount, jadi dapatlah harga BEST!

muehehe, it's been a very long 6 years you have been following me penuh taat setia ;p  .... tapi kan baru baru ni, kasut ni dah macam kureng sikit sedapnya kalau nak dipakai coz insole-nya dah nipis plus mrs pip ni jenis tapak kaki senang berpeluh, so nak mencuci insole tu satu hal la pula :(

recently, time carikan socks lil' armies di BATA, terpandanglah 'sanitized insole' ni, harga pun murah RM10.99 sepasang, woooo better beli dengan harapan masalah insole ni selesai T_T .... sampai rumah terus pasang masuk kasut, then try jalan pusing pusing rumah , wahhhhhhhhh terasa seperti pertama kali pakai time beli 6 tahun yang lalu .......

serius, once kaki masuk dalam kasut, macam ada dunlop pillow pula,ahaks! ........ insole yang dah menipis selama ni dah kembali tebal, dan satu yang paling mrs pip suka, tak perlu lah lepas ni nak cuci cuci insole kasut ni, once 'sanitized insole' tu nanti kotor, just take off from the shoes, then cuci tu ja ... plus, tapak kaki pun no more smelly-hell-li mcm ikan bucuk kan kan kan ..........

anyone yang ada masalah insole kasut semakin nipis, or insole kasut tu kotor dek lekatan peluh kaki, or yang paling kita semua tak suka >>> ada masalah kaki berbau , better you ols try sanitized insole ni by BATA ......... harga pun memang affordable! .....

to my dear hushie-hushie (the shoes name I called, hahahaha) , stay with me another few years ya, love you xoxo mucho mucho ........

*ndak jadi lah beli kasut baru, nampaknya I still lap lap you hushie hushie* ........


No comments:

Powered by Blogger.