Tempahan katering ... katering kali ini di Hospital Queen II pula T_T

05:56:00


hi there ,

kemarin dapat order katering ... alhamdulillah, syukur sesangat,rezeki masuk lagi T_T ....jarang mrs pip nak kongsi cerita Pip Little Food Business ni ....tapi kali ni, nak juga enterframe kononnya nak post buat entry ketat-ketat, ngee :)

sayur brokoli campur
dijadikan cerita, a day before the catering, mr.Husband dapat satu mesej whatsApp untuk minta buatkan katering just for 60pax , request less than 24 hours pula tu , sempatkah nak siapkan bahan? well, walaupun kitorang ni ambil tempahan katering, tapi biasanya request tu kalau boleh jangan sebelah mentari nak terbenam then esok pagi subuh minta hantarkan makanan, takut nnt tak sempat nak cari bahan bahan, tapi mr.Husband accept juga request tu ....

ayam masak lada hitam
 yang minta request tu daripada Hospital Queen Elizabeth II, thanks yang meng-order T_T ...order dorang ni untuk makan makan di wad bersama staff *tak mention specific wad*.... dorang order Nasi+Lauk 2 jenis+Sayur 1jenis+ Buah 1 jenis+Air Sirap ....

kalau nak tau harga kitorang, boleh lah layari laman web khusus untuk senarai pakej2 yang disediakan, sudi sudilah KLIK DI SINI ...so, sesiapa yang mencari perkhidmatan katering sekitar Kota Kinabalu pada harga berpatutan, sila sila la whatApps kami bertanya harga / perkhidmatan, manalah tau ada yang berkenaan di hati , muehehehe ....

harga berbeza daripada pakej kami sekiranya tempahan kurang dari jumlah minimum :) . sila maklum *jangan marah yer, sayang customer kitorang juta juta bintang di langit*

isi ikan masak masam manis
customer request agar makanan di hantar sebelum jam 12 tengahari waktu lunch T_T .... after mr.Husband selesai masak semua menu tu, cepat cepat packing dibantu dengan dua orang 'helper', around jam10.30am mr.Husband buat delivery, sampai kat kawasan hospital tu dalam jam 11.00am ....

unload barang depan pintu masuk bangunan, then cari parking *sila sabar banyak2 kalau nak parking dalam kawasan hospital, memang selalu penuh ja* , nasib baik dapat la juga parking kosong T_T

the table setting
then hantar makanan ke exact location, susun elok elok .... meja kerusi ni customer yang sediakan sendiri , kitorang just hantar makanan ja .... lepas dah siap susun, customer bagitau tak perlu tunggu, mr.Husband and the team boleh balik, nnt around 3pm datang angkat barang2 katering ni ....

everything well packed
well, since dalam ward, so orang luar tidak dibenarkan stay kan ... it's a policy ... anyway, it's good la juga for us, at least mr.Husband and his team, boleh balik bersihkan kawasan dapur then rehat kejap then later jam 3pm pigi collect all the serving dish and plates kan ...

tapi kalau ada customer yang nak kitorang stay untuk serve kan makanan, kitorang memang ada staff untuk stand-by T_T, so no need to worry ya anyone :)

yang buah tu, kita bagi tembikai kuning
tak sempat nak ambil zoom gambar dekat dekat tadi :(
to anyone yang rasa nak place order katering dengan Pip little food business ni, sila sila hubungi 019-807-6788 En. Hafi Aiman .... whatsApp, call, sms, weChat boleh jer ....

cheers everyone

No comments:

Powered by Blogger.