Si kecil yang suka mengacau

10:00:00
budak seorang ni suka jer mengekor si mommy ... mana mommy au pigi, dia pun busy lah juga mau ikut ... kalau kasi tinggal, suara dia satu taman ni dengar ...

*malu wei, anak siapa la yang menyanyi sumbang sampai sakit telinga penghuni taman ni?* ...

jadi, mau tak mau, terpaksalah si mommy layan karenah budak kecil yang seorang ni ...dah lah time ni mrs pip tengah kejar masa nak siapkan data entry , kalau setakat satu dua kena taip tu ok la kan, ni berkeping keping muka surat mrs pip kena masukkan dalam excel sheet , lil' Amin janganlah notty notty kacau mommy T_T



ok, kalau korang rasa kenapa lah rumah mrs pip ni semacam berterabur ja,
seriously, memang pon ... ni working area plus ruang penyimpanan pakaian plus
mini pantry untuk bancuh susu lil' Iman ... so kira ni 3 in 1 la ...



memandangkan mrs pip ni sangat berkemungkinan besar akan berpindah lagi,
so kalau nak kemas sekemasnya, hurmmmm mood mengemas belum ada lagi,
kang dah kemas elok2, kena packing dan pindah lagi kan ... so, mrs pip just kemas
yang simple simple ja, yang lain letak dalam storage box mudah buka T_T



see, time time mrs pip buat kerja, time tu lah dia nak momom, '
kita bagi dia sekeping biskut, dia manja manja la pula tak nak makan,
nak juga mommy suapkan ya sayang :) .... nak minta perhatian la tu :)
\


ok la, mommy tak a break .... mommy layan dulu anak mommy yang seorang ni ...
nasiblah lil' Iman dah kurang sikit perangai manja cranky cranky dia tu,
nowadays more independent main sorang sorang T_T ...
kalau dua dua kaki manja, alamatnya mommy ni memang tak menang tangan
lah nak layan karenah korang berdua ... muahhhhhh



one thing for sure, lil' Amin ni kurang sikit perangai suka membongkar barang,
his curiosity ni tak la se-adventure mcm lil' Iman dulu dulu ...
kalau lil' Iman ni, dah sah sah habis segala baju baju yang bersangkut tu kena tarik ....
printer tu mesti dah kena duduk ... *eh eh, ada piala kemenangan la... ngee*




see, tadi dah makan beberapa keping biskut ... ingatkan mommy dah boleh start
buat kerja semula ... baru taip few pages, dah nak biskut lagi ... bagi biskut yang sama,
lil' Amin refused la pula ... ok, makan biskut yang masin la pula T_T ... nnt minum air banyak2 ok ...




dia perasan mrs pip tengah tangkap gambar, bukan main lagi dia pun nak pegang kamera T_T ...
ahaks, nextime la lil' Amin jadi photographer untuk mommy ok ... once lil' Amin dah
cukup besar pandai tangkap2 gambar, nnt kerja part time untuk mommy jadi jurugambar,
amacam, nak tak?

ok, makan biskut tu cepat, mommy banyak kerja nak kena siapkan ... lepas ni, kena masak
lunch untuk korang lagi kan ... aiseh, kalau mcm ni, bila la kerja mrs pip boleh siap ni?
hurmmmmmmmmmmmm

No comments:

Powered by Blogger.