Sebab kenapa kaki semakin tegap apabila menggunakan tangga yang dianggap KERAMAT

dah lebih sebulan pindah balik KK ni, 
mrs pip dah boleh cope balik dengan suasana bandar,
well, best apa duduk di desa ... 
paling best is the angin sentiasa rasa mcm fresh ja ... T_T ... 

nowadays ni, cuaca panas ja memanjang kan, siap sampai jerebu lagi ... 
air pun kena minum banyak2 untuk stay hydrated .... 
mrs pip ni kalau dehydrated, cepat sangat sakit kepala 
*aiseh, mcm ni la kot kalau umur semakin meningkat* ....


ni tangga keramat T_T ...
aiseh tangga ni, banyak sangat kegunaannya,
bukan setakat turun naik ja untuk pigi dapur memasak or
menlaundry segala kain di tingkat bawah ...

tangga ni la tempat mrs pip bersenam,
segala betis betis kaki ni dari yang lembik dah jadi tegap!
boleh jadi atlit lepas ni ...

di tangga ni la, setiap hari mrs pip turun naik lebih kot 10x,
baru ja nak masukkan kain dalam washing machine, lil' Amin dah nangis
baru ja potong bawang, lil' Iman dah bising minta susu
baru ja mau ambil feel masak lauk, lil' Amin dan lil' Iman 'bertengkar manja'

so, tiap kali bebudak ni bising2, cepat2 la mrs pip berlari naik tengok apa
dorang tengah buat .... lepas tu berlari turun balik coz nak cepat siapkan kerja2 dapur T_T


yang ni pula, 3 in 1 punya area ... ni area untuk buat kerja2 'pejabat' gitew, then ni juga lah tempat mrs pip letak segala kain baju kitorang ... ada yang berhanger, ada yang berlipat main masuk dalam storage box mudah buka tutup tu .. then di sini lah juga our litttle pantry untuk bancuh susu lil' Iman T_T


baju baju mak mak bapak bapak, kita main hanger ja la ...
baju budak2 tu, main lipat masuk storage box ..
memang time pindah di sini, mrs pip tak bawa banyak barang ,
just yang ala kadar ja la ...

kalau ada yang kurang, weekend boleh ja balik pigi
merphin house ambil mana mana yang kurang :)


hah! di sini lah kerja kerja 'pejabat' mrs pip berlangsung :) ...
laptop yang sudah berusia :), tapi still boleh digunakan lagi T_T
laptop ni pernah down selama sebulan, time tu rasa mak oiiii,
mcm terputus hubungan dengan dunia luar
*mrs pip memang prefer laptop berbanding smartphone/tablet*


dan this is our little pantry ...
ni tempat parking segala botol susu , air, makanan yang dah siap di masak
tunggu anak anak makan ... 


then few weeks later, mrs pip tukar pula kedudukan meja dan penyidai pakaian tu ...
mcm ni feel more better :) than yang sebelumnya  ...

No comments:

Powered by Blogger.