Melawat Merphin House

14:27:00
hi there,

well, recently mrs pip adalah balik ke our merphin house kan ... sampai sampai ja atas tangga, mak oiiii banyaknya najis burung! sungguh kau ni bird bird sekalian, kat atas tangga rumah mrs pip jugalah korang ni tanpa segan silu mau ber'bisnes' ! .... hurm


lepas hantar lil' armies naik rumah, tak sempat sempat lagi mrs pip mau duduk berehat, terus capai sabun, baldi , berus dan gayung .... projek mencuci tangga terus dilaksanakan....


hah! dah cantik berseri seri pun tangga rumah merphin house ni :) .... barulah sejuk mata memandang ....  barulah rasa mcm ada feel "ok, this is our house" ....

sebelum back to merphin house, pagi pagi tu lil' armies dah siap siap, so kita 'park' kan dorang di laman rumah ... lil' Iman suka lah tu terkeluar dari 'kurungan' .... dapat ja melepak di laman rumah, semua benda lah dia mau usik kan .... yang ni busy la mau main air siram bunga kunun :)




ada puppy cute sebelah rumah ...






mrs pip biarkan lil' Iman ber'keliaran' di laman rumah, while mrs pip siapkan barang2 yang perlu dibawa ... well. you ols knowlah kan, kalau ada anak kecil ni, mak oiiiii asal jalan ja, byk ja brg mau diangkut .... lil' Amin pula his daddy dukung ....


see ... kan dah cakap , byk benda kena pack angkut sekali .... biasanya, kalau mrs pip bring the kids kluar sekejap, benda2 ni no need la semua kena bawa ... tapi kalau yang drive jauh tu, ni semua wajib harus dibawa ....

ada thermos isi air panas, bekalan susu lil' armies, bekalan extra air untuk lil' armies minum + bancuh susu, botol susu, extra food untuk kudap kudap dalam kereta ... yang tu the nite before mrs pip siap awal awal buat roti kawin untuk dimakan dalam perjalanan T_T


lil' Amin sepanjang perjalanan tidur memanjang ja dari start gerak di rumah, sampailah ke merphin house .... syok ber-aircond, tu yang boleh tidur sepanjang perjalanan ....


yang lil' Iman ni pula, mak oiiii sepanjang perjalanan very the active la pula ... suruh duduk elok elok, ada ja la yang dia mau kacau kacau .... very the itchy itu jari jemarikan .... *saja la tu mau buat daddy marah*



sampai ja di merphin house, lil' armies punyalah happy, habis semua celah ceruk rumah dorang 'survey' then main panjat2 kat tingkap kan  ... and lil' Iman keep saying "mommy, go to poh poh" ... hurm, rindu poh poh la tu T_T ....

.... jom tingu poh poh ....

No comments:

Powered by Blogger.