Di laman rumah - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 11 April 2016

Di laman rumah


lil' Amin ni memang suka ja ikut mrs pip, dia jenis budak tak nak ditinggalkan ... kalau mrs pip curi curi keluar bilik, mata dia laju ja mencari ... then mula lah dengar suara tangisan dia tu, satu taman perumahan ni boleh dengar kot!

kadang kadang kita ni bukannya apa, nak lah jugak kan sapu sapu di luar rumah tu, daun daun kering pun semakin banyak berguguran ... rimas pula mata mrs pip ni tengok .... lagi lagi kalau tengok rumah jiran tetanggam mak oiiiii bersihnya laman dorang ni ....boleh baring berguling guling gitew!


mula mula tu lil' Amin just berdiri jadi budak goodboy kan, tak ganggu mommy buat kerja, tapi lepas tu?hurmmmmmmmmm .... mana mommy pergi, dia pun asyik mengekor ja lah ... ni mcm mana nak menyapu laman ni?

nasib baik ada si yellow rabbit ni kan ...hah, duduk sini kejap while mommy sapu sapu laman ok ...ni milik si abangnya la ni, lil' Iman punya, tapi lil' Iman mcm kureng sesuai la main si yellow rabbit, kan lil' Iman sudah besar, so yellow rabbit ni turun bagi kat adik ler T_T, kongsi kongsi gitew :)


siap juga laman di sapu bersih ... erk, still ada lagi daun daun kering, tapi ok la dah berkurangan, mata pun dah tak eyesore lagi kan ... bersih la sikit laman kitorang :) ... then naik tingkat atas, lil' Iman still bertiduran lagi ni, aiseh bila mau bangun makan lunch ni?

lil' Amin ni mochi betullah! see, mana boleh berenggang dgn si mommy kan .. ni work area mommy la nak, pigi lah masuk your toys room ... tapi refused la pula dia ... adoi ... tiap kali mrs pip cakap "go to your toys room", lil' Amin angguk ja la tanda dia faham , tapi dia tak setuju masuk toys room ... sungguh susah sangat mau berkompromi si lil' Amin ni :( grrrrrrhhh ....

No comments:

Post a Comment