Ber-Sunday-Weekend di Rainforest Park - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 7 April 2016

Ber-Sunday-Weekend di Rainforest Park

bila Ahad tiba, mrs pip lah yang paling happy ... well, since mr.Husband memang sibuk menguruskan warung makan sepanjang enam hari penuh, so bila Ahad, adalah time off kan T_T , jadi cuma Ahad sajalah hari untuk kami berkumpul sekeluarga ...

kadang kadang kesian juga kat lil' Iman, since dia sudah pandai bercakap kan, bila dia bangun, selalunya benda pertama dia akan cakap "mommy, mana daddy?" ... then mrs pip akan jawab "daddy go to work" .... then dia diam sebentar ... then dia cakap lagi "mommy, daddy cari duit?" ... mrs pip angguk .... "mommy, daddy cari duit beli momom?" .... aiseh, anak mommy ni dah macam orang dewasa la pulak!

lil' Iman with mommy and cheche
so, kalau sebelum ni we spent our Sunday weekend di Taman Tun Fuad Bukit Padang, KLIK SINI dan KLIK SINI JUGA, so this time mr.Husband cakap "jom tukar angin" ... 

since mr.Husband nak pigi tempat lain, takkan asyik asyik di bukit padang kan, so mrs pip ajak mr.Husband beralih arah pigi Rainforest Park yang hanya bersebelahan dengan Jabatan Pertanian ... 

ekceli, this place lagi better untuk bebudak bermain kalau dibandingkan dengan Taman Tun Fuad tu ... kat sini ada playground yang best T_T, mommy daddy pun boleh join main sekali *buat muka tebal tebal main kat playground khs for kids only*


mcm dah jadi standard pula, wajib selfie dengan lil' Amin asal naik kreta, ahaks! lil' Iman duduk depan, jadi co-pilot to mr.Husband ... so, kita selfie wwfie berdua ja la ya lil' Amin :) 


lil' Iman ni, kalau ada si cheche, bukan main manja la sangat ... asyik berkepit dengan si cheche ja, kalau mommy ambil, bukan main lagi dia refused , siap cakap "Iman want cheche, Iman want cheche" ... yang si cheche ni pun satu, rajin sangat layan si lil' Iman ... alahai lil' Iman, bagilah cheche jogging dulu, nnt baru play with cheche bah ...


eh eh, muka lil' Amin punyalah monyok semacam .. ni muka ketat ni apasal? ... adalah dia mau ni, tapi kemahuan tidak dilayan :ngee ... salah daddy la ni, lil' Amin minta dukung jenjalan, tapi daddy penat asyik dukung lil' Amin kan ... ermmmm, perangai budak2 kan, manja semacam ja ...


eh, sempat lagi ambil gambar berdua-duan ... kang jeles pula si Iman dan si Amin, muehehehe T_T


mr.Husband tanya "nampak lil' Iman dan cheche?" ... mana lah anak mommy sorang ni pigi ikut si cheche .... tu ha! sanaaaaaaaaaaaaaa ....


dah puas lepak kat taman permainan, kita lepak kat tugu pahlawan pula ... layan fish feeding T_T


ok, kom wefie bersama lil' Iman dan cheche ... alamak, kebetulan ada kapalterbang lalu kan, so lil' Iman sibuk mata memandang ke atas tengok kapalterbang ... punya excited lah anak mommy ni kan nampak kapalterbang ..ececeh :)




ok, say cheese everyone ......... layan wefie berlima .... aiseh, cahaya dibelakang tu memancar sungguh terik ... semua shots pun mcm tak kena .... budak budak ni mana nak layan ambil gambar sangat , mommy ja yang suka sangat snap snap pix ni ... lucky la mr.Husband layan ja perangai mrs pip yang suka bergambar T_T ... cayang awak ;)


see lil' Iman, bukan main lagi dating dengan si cheche ... hahahaha, kesian cheche jadi the nanny tiap kali kitorang kluar outing ... manja sunggub dia dengan si cheche ...



layan ikan ikan di kolam ... banyak lah juga ikan dalam kolam ni ... lil' Iman memang excited berganda ganda kalau nampak ikan .. dia ni memang animal lover la sangat  .... kitorang kebetulan cuma ada beberapa ketul biskut, bagilah ikan ni makan sikit ... kongsi kongsi bah ...



 bapak anak busy fish feeding, si mommy pula busy selfie, ahaks! ....



so, this is the so called kolam ikan ... alamak, napa lah kolam ni air sungguh terang benderang ? .... ni mcm kopi latte pun ada ... ndak kena maintenance ka apa tempat ni? air tu patut di tukar la kan ...




aiseh lil' Iman ni, dia pun mau juga bagi makan ikan ... bukan daddy ja yang patut bagi makan kan .. lil' Iman pun nak juga experience bagi ikan makan ni ... seronok T_T ... nextime kalau datang sini lagi, insya allah , kita bawa bread pula :)



selfie lagi mommy sorang ni :)


happy me, just wannt show you ols ni la tugu pahlawannya :) yang kat belakang mrs pip tu la 


eh, eh jauh termenung pula dua beranak ni? ...


seperti biasa, mrs pip jugalah yang busy mengintu mai ambil gambar sambil muka sungguh happy kan T_T


percubaan sekali lagi bergambar bersama lil' Iman .. hahahaha, penat cheche asyi2 cakap "Iman, apa tu di atas ...sana atas" dengan harapan si lil' Iman ni mau lah tengok atas kan ... ndak maknanya la cheche ... kita ja la berdua berselfie wefie kalau si lil' Iman ni ndak mau T_T


aksi budak manja T_T


ni dataran yang menghadap tugu pahlawan ... Rainforest Park ni memang sesuai untuk aktiviti bersenam dan juga tempat melepak bersama keluarga ... ada taman, ada dataran ada track untuk jogging/walking ... kalau rasa rasa nak berpiknik kan, di sini pun sesuai juga, tapi jaga kebersihan tau ... then kalau nak bawa basikal untuk anak2 bermain, bolehlah main kat dataran ni ... 

eh eh, mana playground just for kids ah?

T_T

No comments:

Post a Comment