Trip ke Seoul Day 1 (Part 1) ... Let's fly high! - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 8 March 2016

Trip ke Seoul Day 1 (Part 1) ... Let's fly high!

selepas mr.Husband and mrs pip menetapkan
Seoul sebagai destinasi honeymoon holiday kami,
so apalagi, gigihkan diri cari flight ticket yang paling ekonomi,
muehehe ....

kita memang decide mau pigi before winter ...
mana tahan sejuk2 mau holiday, nnt kena pakai baju berlapis,
kena angkut lil' Iman lagi, kena angkut barang2 lil' Iman lagi ...
so, kita pilih season yang sebelum masuk winter ....

lil' Iman relax ja untuk fly kan

see, tu lil' Iman (7 months old time our honeymoon) dengan mr.Husband ...
satu beg yang kaler coklat tu ialah extra pakaian lil' Iman dan blanket, 
yang satu beg galas tu, penuh dengan thermos, bekalan susu, 
bekalan makanan, dan bekalan lampin .... 
bukan senang travel with lil' baby ! adus ... 
banyak benda yang kena sediakan ... 

lil' Iman tidur lena, so mommy berhappy hour layan lagu CNBlue T_T
waktu mrs pip pigi Seoul hari tu, cuma ada flight tengah malam KL-Seoul, 
so memang sesuai la sangat untuk lil' Iman, so dia boleh tidur lena sepanjang perjalanan
and time beli tiket AirAsia-X tu memang siap request baby cot, ndak la penat mrs pip
kena dukung dia sepanjang 6 jam penerbangan kan ....

Beg lil' Iman, see his 'pari-pari' pun terbang sekali
abaikan kasut mrs pip, tak selesa la dlm long flight pakai kasut,
tapi serious kaki kita tak bau hapak :) ngee
since ruang penyimpanan di atas dah penuh, so beg ni letak di bawah ja la, 
lagipun best juga nnt dijadikan tempat untuk rehatkan kaki :)


selamat pagi Seoul!


pemandangan yang memukau ... buih buih awan kelihatan ....

No comments:

Post a Comment