Doktor yang garang :(((

00:00:00


so, baru baru ni, kami bertiga demam ...
mrs pip, lil' Iman dan lil' Amin ..

memula, lil' Amin mcm lemas lemas jer,
kurang aktif dan meragam sepanjang hari,
midnite tu suhu badan naik ....

then the very next day,
lil' Iman pula ada running nose di awal pagi,
then petang tu lil' Iman demam ...

a day after, mrs pip pula rasa tekak sakit semacam,
pedih pedih dan susah untuk makan ...
confirm la kan tonsil bengkak ...

so, kami 3 in 1 sekali pigi klinik kesihatan yang just
few minutes walks dari rumah ...
sangatlah dekatkan klinik tu dgn rumah kitorang ni T_T
dan yang bestnya, public clinic tu buka till 9pm ...

so, after mr.Husband balik rumah dari kerja,
kita siap 2 pigi klinik coz stok ubat bebudak dah habis
kalau setakat mrs pip sakit2 tonsil ni, boleh tahan lagi,
tapi kalau budak demam, kang tetiba suhu naik melampau,
siapa yang susah?? ... mrs pip juga kan ....

lil' Iman in his red pua chu kang shoes :)
so, lepas daftar di kaunter, staff tu suruh tunggu di bilik 16 ...
kitorang pun pigi la menunggu, but since depan bilik 16 tu
ada dalam 10 pesakit tengah menunggu, mrs pip saja ja bawa lil' Amin pusing2 dekat
kaunter timbang berat ... while lil' Iman meronda keliling klinik with mr.Husband ...

aiyo, anak tengah sakit ma, bad mood kan .. cranky gitu,
so mau distract itu crankiness lor,
bawa ler dorang pusing2 sekitar klinik ...

then terdengar nama lil' Amin disebut ....
cepat2 mrs pip bawa masuk bilik 16 ...

guess what?

itu doktor india ... banyak badmood oooo,
siap marah mrs pip lagi!

tu doktor cakap mcm ni dgn nada marah
"kenapa lambat masuk? berapa kali nurse panggil ini nama, kamu tak dengar ka?"

aiyo, kau marah2 apasal ... ???? cakap elok2 tak boleh ka? *dlm hati jer la mrs pip cakap*

mrs pip bagitau tu doktor
"eh, baru dua kali pun dia sebut nama Amin .."

mau argue lagi ni doktor
"mana ada ... ni nama Iman banyak kali sudah kena panggil, tapi kamu tidak datang"

........... mrs pip relax jer ... anak aku tengah sakit, kang aku mengamuk kat sini, nangis pula anak aku nnt tingu mommy mengamuk ............

"hah, ini Amin ... mana Iman?" .... garang oooo ini doktor ....
sambil hempas hempas patient slip note ....

then mrs pip panggil lil' Iman, doktor tu siap cakap kuat kuat
"sudah timbang ka belum?" ...

eh eh, mana kita tau bebudak ni kena timbang berat badan before jumpa doktor ...
adohai! ... so, mrs pip asked la mr.Husband timbangkan berat lil' Iman di kaunter penimbang ...

done.

lil' Iman masuk, then mrs pip cakap kat lil' Iman

"Iman come here, the doctor wanna see Iman ... and Amin too" ...

once dengar jer mrs pip speaking LONDON kat bebudak ni, baru lah
doktor tu berlemah lembut ... cakap elok2 ....

hello doktor ......... just becoz aku yang mak mak ni tak sempat nak make up bagai,
dan pakai baju just a T-shirt dan palazo dan tudung pun tak berapa nak stylo,
then anak2 aku just pakai pyjamas ... then kau BIAS la sangat kan pilih bulu ...

kalau aku datang sandang beg LV , pakai heels,
make up bagai, mesti kau cakap elok2 kat aku kan ...

dah aku berspeaking LONDON dengan anak anak,
baru kau rasa aku ni CLASS juga orangnya ....

what a BIADAP punya doktor !

p/s : to all doctors, jangan bias dengan patient korang .... dia kaya ka, miskin ka, hodoh ka, cantik ka,
sudah kerja korang kena treat patient , tapi please la treat dengan penuh sopan .... kalau korang stress kerja OT hingga jam 9pm, bayangkan kam yang mak mak ni stress juga jaga anak sakit yang meragam the whole nite!

we are human, so please act like a human.

No comments:

Powered by Blogger.