Cara mudah untuk ketahui bila anak anak bangun dari tidur T_T

00:00:00
kalau  sebelum sebelum ni bila mrs pip bangun pagi,
tapi the lil' armies still tidur kan,
time busy2 di dapur, kena jenguk dua tiga kali lah juga
sudah bangun ka belum ni ....


nnt kalau tak dijenguk, silap silap timing,
lil' Iman bangun but lil' Amin still tidur,
cer teka apa lil' Iman buat kat lil' Amin?


kalau setakat dia tickle tickle *memang selalu pon* bangunkan lil' Amin,
ok la juga kan ... tapi kalau dia smackdown kan adik dia ni,
hah! siapa yang susah .....????


lepas tu, bad mood la lil' Amin kan,
dah lah mood bangun pagi terganggu,
plus kena smackdown free free oleh si abang ....


tapi kan, nowadays ....
senang ja mau tau lil' Iman dah bangun ke belum ...


ni semua penangan ayam berkokok lil' Iman la ...
kalau korang dengar jer tetiba ada bunyi ayam berkokok dalam rumah mrs pip,
itu tandanya lil' Iman dah bangun la tu T_T
muehehehe ....


mesti jiran tetangga sebelah sebelah rumah hairan,
eh eh, orang baru pindah *kita kan baru pindah masuk kawasan kejiranan ni* pelihara ayam la


ayam oh ayam ...
lil' Iman suka sangat la dekat ayam ni ...
so kita pun belikan dua,
satu lil' Iman, satu lil' Amin,
tapi takda maknanya lil' Amin punya ...
dua dua lil' Iman bolot ...


tapi bagus juga belikan lil' Iman ayam ayam ni,
suka sangat la dia ...
asal bangun pagi ja,
mesti dia cari ayam ayam dia ni ...


esok esok lusa,
anak mommy ni nak jadi pengusaha ayam ka???
asal ayam tulen, mommy izinkan ...
jangan pula buat bisnes 'ayam' orang tau! ....


ni mrs pip shoot shoot waktu birthday lil' Iman turns 3 recently,
no celebration ... no candle blowing :)
mrs pip bukan jenis 'candle blowing is a must' punya orang


kita just makan slice cakes,
lil' Iman dapatlah sepotong black forest,
memula semangat la lil' Iman makan,
tapi tak habes makan pon ...


daddy and mommy makan pandan cake dan yam cake,
satu slice seorang ....
lil' Amin tak dapat ;( ...
baby, you are too small to eat benda benda yang penuh dengan sweet flavor ya
nextime ok :)) jangan marah ...


so, untuk birthday gift pula, mrs pip dan mr.Husband dah decide mau bagi
apa untuk lil' Iman ....
tapi ni gift 2 in 1, lil' Amin punya 1st birthday gift + lil' Iman 3rd birthday gift
kita kasi combo gitew ....
nnt once dah dapat birthday gift, share share main tau ...
jangan bolot sorang sorang pula ....


p/s; tunggu daddy tak busy, nnt kita pi beli birthday gift hokey :)

No comments:

Powered by Blogger.