Katerer paling teruk abad ini, hidang makanan seumpama makanan BABI ....


seriusly, mrs pip sakit hati with one of our client ! 

dipendekkan cerita, recently mr.husband buat event untuk VIP client, tapi once event tu dah habis, as usual usahawan kecil mcm kami ni mesti mau kejar payment kan .... time minta payment, balance VIP client ini dalam RM10K, dia refuse mau bayar dan bagi mcm2 alasan!

siap hentam mr.Husband and cakap "apa makanan yang kamurang serve oooo, tu makanan semua mcm makanan babi!"........... marahnya VIP client ni , kesian mr.Husband kena hina mcm tu ....

ndak pa la kan, after all your tetamu yang 1200 pax tu kenyang makan, dan kami sediakan up to 1500 pax semata2 untuk jaga event you so orang tak mengata orang VIP buat majlis, tapi makanan tak cukup, tapi mcm ni yang awak balas kan .... never mind ....ALLAH tu kan ada, kita doa jer banyak2 kat ALLAH supaya hak (payment yang awak tak nak bayar tu) kami dipulangkan semula ......

mr.Husband pun malas la mau gaduh2, bikin malu kita sesama bangsa yang sama kan .... tapi mrs pip paling sakit hati bila awak hina makanan sebegitu teruk ...... dan yang hairannya, all your tetamu happy ja makan our food kan! .....

sekarang ni apa yang BABI sangat????????? our food mcm makanan BABI, or your tetamu tu semua BABI? ............ kalau makanan tu mcm makanan BABI, logik nya, mestilah BABI yang makan kan ... so, semua our food tu habis di makan oleh BABI la kan ....... *guna teori penaakulan mantik*

our small bisnes memang terganggu in terms of modal, tapi thanks to ALLAH we still manage to pay our staff .... saya doakan the VIP client yang ambil hak kami ni akan sentiasa dalam murka ALLAH sehingga dia kembalikan hak kami ....

amin amin amin *bukankah doa orang yang teraniaya tu didengari ALLAH?*

No comments:

Powered by Blogger.