Beli Monopod dari Lazada, harga affordable + free delivery - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 12 January 2016

Beli Monopod dari Lazada, harga affordable + free delivery

hi there,

quite sometimes juga mrs pip berfikir2 sama ada mau beli monopod atau tidak .... alahai mrs pip, kalau mau beli, beli ja la ... lagi mau fikir banyak!!!!

well, hari tu beli barang di watsons, then sales assistant tu cakap, eh eh ... pembelian akak ni cukup untuk dapatkan tawaran istimewa daripada watsons, monopod warna warni pon ada ... hokey, memang hati terjerat sekejap sama ada mau beli atau tak, then walked out from watsons mcm tu ja tanpa beli monopod! padahal hati kata beli, otak kata jangan ............


ni satu sebab kenapa mesti beli monopod!
see ....... where's lil' Amin??? not in the screen kan kan kan ....

dah banyak kali, bukan sekali dua ... time mau shoot shoot gambar, mesti susah sangat untuk dapatkan gambar satu familia ... bukan ramai pon, setakat four of us kan , tapi time wefie punyalah ndak best, mesti ada ja yang ndak masuk screen ............... I have been wondering why mr.Husband's face look so fair and clean? dia pigi spa ke? .... takkan tak ajak  mrs pip kalau pigi buat facial ... eh, what's the secret ahhhh , how come face so radiant look look woooo????

jadi, time lazada buat offer gila gila sempena 12.12 kan hari tu, memang gatal tangan sesangat la mrs pip ni, beli la juga monopod ni ... harga pun very affordable, lagi lagi free delivery woooo .... suka suka suka .... bukan main lagi monopod ni punya nama .... selfie stick beauty moment gitewww , from xcsource!


satu rahsia kat lazada ni, kalau mau free delivery la kan (terutamnya for sabah & sarawak), korang better beli barang2 international deals , ni semua barang2 shipped from oversea, so memang free delivery ! ......... hehehe, ni la antara cara mrs pip beli barang dengan penjimatan tiada caj penghantaran! i loike ...



harga satu set ni time offer RM38.00 sahaja with free delivery hokey ... tapi hari tu mrs pip dapat extra 10% discount coz guna kad kredit kan ... so mrs pip cuma bayar RM34.20 ... sungguh berbaloi!!!!


monopod ni ada 3 level extension, so senang la nak extend bagi pendek bagi panjang kan, ikut kesesuaian korang ... lagi satu, batang monopod ni sungguh sturdy, so memang best ja guna .... mcm mrs pip memang beli monopod ni untuk disambungkan ke compact kamera mrs pip, nnt boleh shoot shoot gambar kan, memang kukuh ja la monopod ni ...

monopod ni boleh juga dipasangkan untuk your mobile phone kan, nnt boleh selfie wefie juga ... untuk yang pakai mobile phone, the adapter boleh extend between 5cm to 8cm ....kalau mobile phone korang lebih lebar dari 8cm, memang tak guna hokey!

nak buat korang pusah hati, check the features dalam gambar tu ... kalau pengguna go pro, memang clip go pro diberikan sekali .... kalau pengguna compact camera mcm mrs pip, memang puas hati guna monopod ni, dan semua jenis compact camera boleh guna ok ...

tapi kan , satu benda ja yang mrs pip ndak puas hati dengan pakej barang ni .... wifi remote case tu mrs pip ndak dapat! memang tiada dalam pek tu tau ... geram la juga , tapi mcm mana aarrrrrrrrrrr, lazada sila jawab! .... ni mrs pip belum send complaint kat lazada lagi tau , tunggu nnt mrs pip complaint .... awas!

ni time pakej monopod sampai ... mrs pip order on 11/12/15, then ,mrs pip dapat pakej ni on 28/12/15, about 2 weeks++ la juga dapat .... 



mrs pip guna handphone lenovo, ok jer adaptor untuk mobile phone ... lenovo mrs pip tu lebar about 6.5cm, so boleh ja clip dengan senang ....

overall, mrs pip puas hati dengan monopod ni, walaupun wifi remote case tu tiada dalam pakej (sedangkan dah terang2 wifi case tu included kan as per printed in the brochure), tapi mrs pip tetap happy boleh berselfie wefie nnt dengan the 3 heroes iteww nnt .... siapa lagi kalau bukan mr.Husband, lil' Iman and lil' Amin ..... :))

Kalau korang pun gatal hati mencari monopod best untuk selfie wefie kan, korang cari ja di Lazada, memang banyak ja pilihan .... rambang mata wei ... tapi beli ikut keperluan , lagi satu beli ikut kemampuan hokey! ... jimat jimat jimat .... (tu slogan azam 2016 mrs pip tau, ahaks!) ....

ok, ni jer lah review yang mrs pip nak buat T_T thanks for reading.

cheers

No comments:

Post a Comment