He turns 10 months .... what a happy lil' Amin ...

salam Jumaat yang indah ... cuaca pun mendung mendung hari ni, dan sedikit windy ... nyaman ja rasa ....pejam celik pejam celik, lil' Amin 10 bulan hari ni ....


lil' Amin yang periang

lil' Amin sekarang sudah ada 3 batang gigi (2 di bawah, 1 di atas) .... lucky he does not love to bite us! ... and mrs pip check kemarin, 3 batang gigi akan tumbuh coz his gusi start showing rekahan untuk gigi baru akan keluar ... yeah!


bath time

lil' Amin memang suka mandi! lil' Amin dah boleh duduk dengan baik, but kalau time mandi, dia suka buat aksi kuak kupu kupu, then buat kuak lentang ... amboi! lil' Amin ni wanna be swimmer ka ni .... kadang kadang, penat mrs pip mahu dudukkan dia elok-elok time mandi since suka sangat buat kuak kupu kupu .... 


I come, I see, I conquer

hurm .... ni la masalahnya, semua mainan kesukaan lil' Iman akan jadi rebutan lil' Amin ... lucky your abang recently sudah tahu mengalah .... so, no gaduh gaduh if lil' Amin rebut mainan si abang ... si abang redha ja kan ...


hello mommy .... Amin want momom ...

ok ... lil' Amin nowadays suka mumbling , baby talk a bit ... da-da-da, miiiii-miiii-miiii .... ekceli, lil' Amin dalam proses untuk belajar bercakap .... lil' Iman suka ja la layan lil' Amin bercakap, dorang sesama dorang ja la yang tahu bahasa baby ni .... kekadang lil' Amin talk talk, then lil' Iman reply "Amin, buat mcm ni" ....sambil tunjuk lil' Amin apa yang perlu dibuat ...

eh eh, korang berdua ni memang ada secret language yang mommy ndak tau ka? ....!@#*&%$

10 months now, lil' Amin dalam proses untuk belajar berjalan ... ada la few times dia berdiri then try untuk lepaskan tangan ... sometimes dia berjaya berdiri sambil lepaskan tangan, tapi sometimes dia terduduk ... well, try again ya baby, practice kan makes perfecttttttooooo!


feed time!

lil' Amin still fully BF till now, very alhamdulillah .... selera makan lil' Amin so far so good ... never reject his food ... and makan 3 kali sehari ... selain tu, lil' Amin suka ja 'mengintu' our food ... alahai lil' Amin, kalau bab makan, mmg suka sangat!

happy growing up lil' Amin ... muah cheeky cheeky !

No comments:

Powered by Blogger.