Jalan jalan tingu ikan @ UMS .... fish-A-mazing ! .... - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 20 August 2015

Jalan jalan tingu ikan @ UMS .... fish-A-mazing ! ....

entry usang :) ...

hari tuuuuuuuuuuuu, after shopping shopping, mr.Husband said "eh eh, we better go to see fish" ... alah, just to bring the kids utk have fun and close to nature la katakan, moreover mr.husband mmg suka ikan .... so mrs pip pun ajak pi UMS terchenta, tempat mrs pip timba ilmu dolu dolu laaaaaaa .....


ok, kita selfie dulu di dalam kereta


sampai ja di UMS, terus pigi sekolah marin kat hujung duniaaaaaaaaaaaa tu kan ... ah, siapa sekolah kat sini dulu, mesti tau sekolah ni ... mrs pip punya sekolah tuuuuuuuuuuu sanaaaaaaaa kat depan entrance door , sktm mari :) ....

since cuaca panas time dtg tu, so malas la mau ga,bar2 di entrance building aquarium ni, kita layan ambil gambar dalam bangunan ja la .... sungguh maharani lilin mrs pip ni .... ahaks!

layan ja la gambar2 ni  ....
v
v
v
v
v




budak yang baru belajar kenal jenis2 ikan



jakun kejap nampak ikan besar ni



lil' Iman yang curios tapi takut takut ayam


eh eh, ada ikan besar la sebelah kita,
sungguh mau enterframe la pula ;)



si daddy yang rajin bagi explaination kat lil' Iman



lepas layan tingu ikan, kita layan ambil gambar kat cute little room ala ala studio ...  bergambar la puas puas kan since hari tu ndak ramai pelawat dtg ma ....


mommy and lil' Amin yg suka posing


lil' Iman yang jual mahal ndak mau tingu kamera


tingu, where is lil' Iman?




lil' Iman cheeky face


eh eh, daddy pun posing juga


lil' Iman buat apa tu nak?


adohai, daddy ni ...


daddy and lil' Iman pakai baju couple, 
tapi lil' Iman ni punya la liat mau show off 
their couple tshirt ..hurmmmm

lepas layan ikan and take fun photos, kita layan tulang ikan besarrrrrrrrrrr ....


tulang rangka si ikan paus


ni kalau si "puppy" makan, 
boleh jadi bekalan satu bulan ni ...



posing jap



budak kecil yang teringin buat pole dancing


ada penyu la
-sekadar gambar hiasan-


ni ikan lumba lumba ...
ok, jom kita berlumba, siapa cepat dia kalah ... ahaks!

since dah ada anak ni, mmg malas mau jenjalan di shopping complex bawa anak beli barang, mrs pip lagi prefer bawa lil' armies ni pigi tempat tempat yang mcm ni, etc zoo, taman permainan, tepi pantai, dan seangkatan dengannya .... boleh bagi dorang explore the world kan lebih close to natura gitewww.... #nohurtfeelings

kalau pigi shopping complex beli brg dgn anak2, ntah barang tu ke laut la jawabnya ndak terbeli coz busy jaga anak takut dorang jatuh/pecahkan barang ... lepas ni, mmg teringin utk bawa pigi the green connection la pula ...

cheers! have a nice weekend ya ... 

No comments:

Post a Comment