Beli dump truck lil' Iman @ Toys R' Us - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 25 August 2015

Beli dump truck lil' Iman @ Toys R' Us

hello semua ..... last weekend mrs pip went to KK to meet one of my BFF ... tapi before jumpa BFF, mrs pip luangkan masa bawa lil' armies bermain di Molly Fantasy ... lil' Iman mmg suka sesangat la main di Molly Fantasy ni, tapi dalam banyak2 benda boleh mainan, alahai anak mommy ni cuma mau duduk di truck bomba tu ja .......... eh eh, mau jadi fire fighter ka nnt besar?

hari tu bawa lil' Iman main di Molly Fantasy, dia excited mau try semua benda, klik sini for entry terdahulu, tapi this time, dia just wanna sit di truck bomba ni ...




lil' Iman busy tingu benda lain, tapi
when mrs pip ajak main, dia refuse la pula ...




teringin main jumping jumping ni, pujuk lil' Iman
tapi dia ndak mau ... eh eh, takkan mommy pula yang main sorang2 ....


ni pun mcm best ja ...
let's ride this la lil' Iman ...
tapi dia geleng gelang say don't want ...
hurmmmmm


while si daddy pula, tolak lil' Amin keliling Molly Fantasy




si mommy yang berusaha pujuk lil' Iman main benda lain
coz si mommy dah bosan bosan dipaksa duduk di truck bomba ni ...
alah. ekceli mommy mau pigi shopping sanaaaaaa 
toys r'us! ahaks :)

memandangkan mr.Husband ada urusan tetiba, so mrs pip ajak lil' Iman stop playing, tp sure dia refused kan ..........so, ni kena bagi pengeras sikit ... since sebelah molly fantasy (Imago) tu ada toys r' us, so mrs pip layan kejap beli mainan lil' armies, lagipun bukan selalu dorang ni dapat toys kan ....

dah beli toys, kita pun show off la kat lil' Iman the toys, bukan main excited la dia kan mau the toys, tapi kena balik dulu, then baru dapat the toys ....


sesampai ja di hotel, busy lil' Iman ndak sabar2 mau buka his toys ...hurmmmm, anak mommy ni... bukan lari pun toys tu nak .... be patient hokey....


wah, apa tu???? time ni, mmg lil' Iman ndak layan mommy panggil panggil mau distract dia, mmg dia tengah asyik mau check his new toys ....


mommy...... lorry!!!!!!!!!!
lorry sooooooooooo bigggggggggg


tada! ni la pengeras yg mommy belikan utk lil' Iman ...
seriously, our lil' Iman ni dalam byk2 mainan, 
mmg dia sukaaaaaaaaaaa sangat dgn lori....


memula , dia letaklah lori tu atas meja ndak mau buka ....


ni lah mainan yang dicekup oleh mrs pip
harga RM99.95, tapi berbaloi beli mainan mcm ni, tahan lasak!
kan mrs pip ni ada dua askar kecil, 
so beli mainan mcm ni bolehlah main kongsi kongsi kan bersama lil' Amin


lepas tu, mrs pip buka dan pindahkan atas make-up table,
busy dia sebut "mommy .... lorry.... lorrry so biggg" berulang kali

 eh eh, bukan lil' Iman ja dpt toys, lil' Amin pun dapat juga .... for lil' Amin, mommy belikan toys yang ada bunyi bunyi kan ... colorful pula tu, sure suka kan ....


yang ni RM79.95, ada 4 jenis toys ... boleh gantung di stroller juga


lil' Amin suka ja dapat toys 


mommy, please open .......... ngee!


lil' Iman busy main lori, dia belum perasan lil' Amin ada mainan kan ...




mainlah lori ok, memasing sudah ada toys kan ...
so jangan rebut rebut tau ...


lil' Amin meng'explore' his new toys



tada! semua mainan lil' Amin di lantai,
kerja lil' Iman la tu, habis dia rebut mainan adik dia ... hurmmm....


sudah puas main, lil' Iman tidur (sanaaaa atas katil),
so turn lil' Amin pula kerjakan mainan lil' Iman ...
2x5 ja korang

aksi lil' Amin main lori
v
v
v
v
v

layan ja lah



















so mommies, kalau rasa rasa tengah mencari cari mainan , apa kata visit toys r'us, manatau ada yang terjatuh chenta dgn mainan di sana, lagipun harga quite reasonable .... yang penting toys r''us ada 14 hari jaminan penggantian kalau mainan tu ada defect .... tapi sila simpan resit pembelian tu elok elok ok ... kalau yang jadi member, 21 hari jaminan penggantian kalau tak silap ...

to my lil' armies, enjoy playing with your toys ... have fun! love you.

No comments:

Post a Comment