Kuih raya in the house .... yum yum yum

11:18:00
salam ramadan ... bulan puasa sudah hampir ke penghujungnya ... diam tak diam, kita mau raya sudah! yeah ... so mcm boasa la kan, kalau sudah mau raya, yang mak mak surirumah ni busy buat biskut, mcm mrs pip .... ;)

mrs pip ndak la banyak buat biskut, cuma lima jenis biskut ja, then my sister in law tolong buat another biskut, so very the terima kasih to my sister in law ok :) yang very the ringan tulang kan ... muahhhhhsss.....

untuk raya tahun ni, mrs pip buat antara biskut kegemaran mrs pip ja  ... so, what's on the shelf?


ada biskut peanut butter (yang berbentuk love tu)
dan juga kuih makmur yang digemari ramai


yang ni pula biskut sasap (yg mcm bentuk bunga tu) ... 
ni my sister in law yg buatkan, then
biskut semerit (rupa star tu ... 
ni the modern version of how do i look punya biskut, ngee!)


yang ni, tada! biskut favorit #1, my almond london!


my almond london!
yang ni siapa mau tempah, dipersilakan ...
tapi untuk raya ni tempahan ditutup ...

korang boleh tempah bukan time raya :) ok, kot kot mau tempah utk birthday party ka, door gift cookies ka ... yeah, dgn minimum tempahan 150biji ok ....


eh, ni biskut apa pula?


ni biskut finger bite crunchy coconut biscuit with orange flavor,
ni pun mmg biskut yg awesome!

thanks to mr.husband yang tolong buat biskut ni ...

so, korang dah buat biskut? happy baking everyone!




No comments:

Powered by Blogger.