Chipumpum goes teething - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 4 April 2015

Chipumpum goes teething

hi there,

since chipumpum sudah belajar main main jari jemari masuk mulut, so it is time untuk chipumpum belajar how to hold his teether ... teether ni brand by pigeon ...

not so expensive ... about rm20.00 jer and yang best boleh cuci and rendam dengan air suam for disinfection up to 100 degree celcius ... lagipun, teether ni has a bright color for baby attraction, easy to grip for baby dan it is high quality silicone ...


aksi chipumpum dapat teether, entah berapa kali terlepas from his hand ... tapi mrs pip keep trying give him to hold the teether ...



selepas beberapa percubaan, barulah chipumpum dapat pegang teether tu dengan agak baik ...
tapi still kena practice ok ...


teether ni sepadan jer dengan color tilam chipumpum, ngee .... chipumpum pun dah 4 bulan, so memang sesuai bagi dia main dengan teether ni ... masuk masuk mulut so dia boleh belajar untuk stimulate his tongue, the preparation for his coming soon eating solid food  ...

however, to all parents, kalau bagi anak guna main teether, kena lah rajin rajin kan diri membersihkan teether ok, nanti habuk atau bendasing melekat di teether dan termasuk mulut, tak pasal2 anak korang cirit birit ...

happy parenting you ols ...

cheers!

No comments:

Post a Comment