Trip ke Pulau Tiga Yang Super Fantastic (Part 1 : Di Jeti Kuala Penyu)

hi there,

Sabtu 21.3.15, mrs pip and the family telah menghabiskan masa untuk ke Pulau Tiga ... siapa tak tau di mana pulau ni? Untuk ke Pulau Tiga ni, cuma mengambil masa selama 45 - 60 minit daripada jeti Kuala Penyu, bergantung kepada jenis bot yang korang guna .... kalau speed boat tu, sure cepat sampai about 45 minutes la kan...

hari tu mrs pip and the family menyewa kapal pancing yang boleh memuatkan sebanyak 24 orang dewasa, kapal ni move a bit slower than speed boat, so about 60 minutes juga lah baru sampai ke Pulau Tiga ...

mrs pip reached jeti Pulau Tiga seawal jam 6.40am, tapi kapal yang disewa tu belum muncul, so sempatlah juga mrs pip snap snap photos guna kamera kesayangan mrs pip ... casio exilim yang superb itewww ....





ni antara pandangan di pagi hari ketika sedang menunggu kapal untuk membawa kami ke Pulau Tiga ... cuaca sangat baik, dan laut sangat tenang ... 



yours truly bersama our lovely chipumpum di jeti ...





chipumpum posing with his daddy pula ...



yang ni pula, our gummypie with his kung-kung ... *sengaja tak bagi gummypie pakai shoes at the moment memandangkan dia akan busy berlari ke hulu hilir once dah pakai shoes ... so let him didukung by his grandpa*


ni pula gummypie with his grandma ...




then come his one year older cousin, si wawa yang cute wanna pose with gummypie ...




inilah kesudahannya when gummypie get his shoesssss .... terpaksa ditarik by his older cousin ....


dah penat jalan sana sini nearby the jetty, gummypie asking for his milk .... 
haus lah tu .... minum susu ketat-ketat ....

akan bersambung ....

cheers

No comments:

Powered by Blogger.