Resepi puding roti yang simple 'once-again'

12:04:00
hi there,

hahahaha, memang super awesome puding roti buatan mrs pip ni ... siap buat once again, then rebut rebut makan dengan mr.Husband! ngeee .... jom sama sama kita membesarkan waistline kita ....


ni before mrs pip masukkan puding roti tu dalam oven pembakar, mcm ni la rupa puding tu, mrs pip just tabur tabur all the bahan bahan masuk loyang 22cm ...

hari tu guna loyang kecil coz cuma guna 6 slices of bread, tapi ni seriously mengidam tahap gaban punya pasal, mrs pip guna 12 slices of bread, so loyang pun kenalah guna yang besar kan ....


ni lah puding roti yang gebu gebu after siap dimasak ... hari tu guna teknik double boiler kan, tapi kali ni mrs pip just bakar mcm biasa, ok jerrr, cuma bahagian bawah puding roti ni kurang lembap n a bit dry la ....

kalau mau cuba resepi ni, klik la di sini (check the old entry) ....

jom la kudap kudap .... puding ni sesuai juga dijamu untuk tetamu korang time minum petang gitewww....

simple recipe dari dapur mrs pip T_T

cheers.

No comments:

Powered by Blogger.