Biskut coklat berbunga biji nips

23:46:00
Okey,  hari ni mmg dlm mood untuk main bakar-bakar biskut.  Semua bahan buat biskut still berlambak duduk dlm kotak, ni lebihan buat biskut last year....

Mrs pip try resipi baru buatan sendiri, hehe....  Saja ja bermain dengan imaginasi mcm mana rasa biskut ni kalau siap.... Mcm terasa dah nak raya la pula....


Mcm ni la rupa biskut coklat berbunga biji nips tu,  yg ni gambar mrs pip ambil before biskut ni kena bakar, cantik ja.....  So dibakar pada suhu 180c, selama 20minit.

Bila dah siap dibakar,  it is TESTING TIME kan... Yum yum erkkkk apasal mcm tak cukup umph ni? Hokey,  nampak gayanya ada bahan yg perlu ditambah tolak ok...

Nevermind,  mmg biasalah kan kalau buat own recipe ni mmg ada masanya kena trial n error few times,  baru boleh dapat the perfect taste...

Anyway, ni ingredients yg mrs pip pakai td....
Tepung gandum
Tepung jagung
Serbuk koko
Telur
Gula
Mentega
Nips for garnishing

Mrs pip not provided the measurement coz still need to be reviewed,  but interms of the crunchiness, biskut ni mmg super crunchy....

Cheers.

No comments:

Powered by Blogger.